19 april 2011

Buenos Aires, om och om igen

På promenad på kyrkogården i Recoleta.

I dag firar vi tre månader här. Mot min vilja, för jag har lite svårt att acceptera logiken att för varje dag som går så får vi stanna en dag mindre. Är det något jag verkligen inte behärskar så är det att leva i häret och nuet (och när vi ändå är inne på ämnet: jag myntade min nya slogan förra veckan, "Hypokondri - true 'til death". Kan till och med måla sxe-kors på händerna och det passar). Men när jag inte panikar över hur många lördagar jag har kvar, så försöker jag iaf. Lyssnar lite på El Bambino, blundar mot solen och "tar in". Den här staden växer verkligen på en. För varje dag som går så vill man bara mer och mer gjutas ner i cementen på trottoarerna.

Men i alla fall, både jag och Kalle har våra föräldrar på besök här nu. De är inte helt synkade, så vi reprisar diverse sevärdheter nu om dagarna. Tur då att vissa tåls att ses om och om igen, såsom MALBA, Museo de Arte Decorativo, rosenträdgården och kaféerna i San Telmo. Kyrkogården i Recoleta ska jag nog dock INTE besöka ännu en gång innan vi lämnar landet. Kul att se Evitas grav, men inte en fjärde gång.

I söndags lyckades jag radera senaste veckans alla bilder från kameran, så det blir inga roligheter från cykelturer, sjungande tenorer och från fina porteñorestaurangen Albamonte. Ni får föreställa er.

Nu ska jag ut och äta på restaurang!

1 kommentar: