21 januari 2011

Vi har gått och gått och gått

Igår kunde vi inte låta bli att turista lite. Vi beter oss ungefär som om vi är här på en weekend, då man går med ständig småpanik över att inte hinna se allt på två dagar. Nybörjarmistake antar jag. Idag har vi lugnat oss lite.


Först gick vi till Jardin Botánico (Botaniska trädgården) som ligger här i Palermo där vi bor. Det var fint vid ingången och en bit in, men blev mer och mer förfallet ju längre in i parken man kom. Stort plus dock för en massa vilda katter och...



...märkliga statyer.



Och fina.



Sedan gick vi till Plaza de Mayo (Monserrat) som ses som BA:s medelpunkt. Torget omges bland annat av Plaza Rosada, presidentpalatset, som syns på bilden. Konstigt nog höll vi som hårdast i väskan när vi var här.



På motsatta sidan ligger stadshuset El Cabildo.



Inne i katedralen som också ligger vi torget.



På Plaza de Mayo med Avenida Rogue Sáenz Pena (och Obelisco långt där borta) i ryggen. (Hur gör man nj-n på Macbooken egentligen?)



Senare gick vi över till Buenos Aires nyaste stadsdel Puerto Madero, som är gamla hamnkvarteren ombyggda till Hammarby sjöstad Sydamerika-style. Ganska stelt och öde, men glassen var god och solen varm!



Floralis Genérica! Här var vi nog lite trötta efter den långa promenaden och bilderna blev därefter.



Den här staden, den har nog världens finaste träd.

Stadsdelar vi besökte under dagen:
- Palermo
- Monserrat
- Recoleta
- San Telmo
- Puerto Madero

Puh.

1 kommentar:

  1. ÅH vad fint och mysigt och fantastiskt ni verkar ha det. Jag kan bidra med lite data: ñ —> ALT + tangenten bredvid Å (med ett ^ på), sen n.

    Ta hand om er,

    | E

    SvaraRadera