9 maj 2011

Såhär spenderades helgen v. 18 i Buenos Aires

I fredags skulle vi köpa fotbollsbiljetter på River Plate-stadion i Belgrano till söndagens match. Tyvärr gick vi dit just samma eftermiddag som Miley Cirus anlände till Buenos Aires, och möttes därför av en flera hundra meter lång kö av 14-åriga fans. Status på biljettkassan: stängd.


Men vi var glada ändå och bjöd in våra kompisar på middag. Kalle "fisksoppan" Lindberg gjorde kulinarisk succé. Även om faktumet att man skulle stoppa aiolin i soppan konfunderade argentinarna.










Sen en sväng till Sonoman såklart.


Det blev en sen kväll. Det här var utsikten hela lördagen.


Men söndagen började bra med frukost på en solig balkong.


Och efter ett lyckat fotbollsbiljettköp åkte vi till rika förorten San Isidro där Villa Ocampo ligger. En stor kolonialvilla som tidigare tillhört den argentinska författaren Victoria Ocampo med familj.


Välkommen hem till mig!


På terassen (där vem som helst skulle få för sig att vilja fria/gifta sig/dansa/lukta på blommor/skriva en bok) kunde man äta en sen lunch i skuggan om man ville. Och hade reserverat ett bord.


Bärnstensletaren hittade orangea stenar i grusgången och la dem i bröstfickan.


Sen åkte vi och kollade på River Plate - All boys på El Monumental, där VM-finalen spelades när Argentina var värdland 19xx (någon som vet när? Orkar inte Wikia).


Den var stor den.


Photobucket
Men fansen var små.


Det blev 0 - 1 till bortalaget. Deppigt.

3 kommentarer: