5 maj 2011

Tigre, La Plata och San Antonio de Areco. Eller: Svenskar gör BA-provinsen på en vecka.

Både mina och Kalles föräldrar var ju här samtidigt för ett par veckor sen, eller när det nu var. Tiden is playing with me. Under de dagarna åkte vi till fler ställen än vad vi sammanlagt gjort sen vi kom hit. Det är bra med föräldrar som reagerar på stadspulsen, så att man kommer iväg och kan andas lite frisk luft någon gång.


Här är dock pappa i stan på caféet ni vet, som jag tycker att ingen får missa.


En uteserveringsdrink. Dock under värmerör.


Tillbaka på järnvägsfiket på väg till Tigre!


Glada föräldrar åker båt. Jag och Kalle är stamkunder hos taxibåten Capitan Deltatour. Vi har åkt med honom tre gånger nu och vi kommer dit med nya människor varje gång. Han måste verkligen tro att vi ä l s k a r Tigre mer än något annat på denna jord. Det stämmer inte riktigt, men bjuder på den.


Dagen efter Tigre tog vi en buss en timme söderut från Buenos Aires till studentstaden La Plata. Den är helt fyrkantig och består av ett milimeterrakt rutnät av gator. Stan var ungefär lika ostel som det låter.


Men när vi var där var det trots allt långfredag, och då tummade de lite på livlösheten och smällde upp ett rockband på domkyrkstrappan.


Samt en liten poseringsstation för att knäppa ett minne. Jag och Kalle konstaterade att detta har vi sett förut.


Väl tillbaka i Buenos Aires på kvällen mötte vi en rullande korsfästning. Olikt allt annat jag någonsin tidigare sett. Eller?


Som om vi hade ett aldrig sinande resebehov steg vi på lördagen upp klockan 06.30 för att hinna med bussen till byn San Antonio de Areco, som ligger två timmer västerut från Buenos Aires. Först i kön såklart.


Där var det minsann lite mysigare än i La Plata. Dessutom sken solen. Livet var härligt.


Och så kom vi lite närmare Pampas, vilket var själva tanken.


Och lite närmare de små gauchosarna.


Vi har blivit bjudna på så mycket mat och så mycket vin på så många restauranger att det kommer ta en livstid att betala tillbaka. Här fina La Dorita (Humboldt/Costa Rica).


God natt föräldrar, vi ses snart igen!

2 kommentarer:

  1. vart har kalle lagt av sina fina glasögon då?

    SvaraRadera
  2. I Argentina kör man med linser!

    SvaraRadera