4 mars 2011

Olivos oh Olivos


I söndags fick jag den omedelbara känslan av att vilja öppna ett fik. Detta efter att ha vistats på tågstationen Borges i förorten Olivos i ca en och en halv minut. Vi var där för att hoppa på Tren de la Costa (kusttåget) till El Tigre, men när tåget väl kom så bestämde vi oss i sista sekund för att stanna kvar på stationskafeet istället. "Vi hoppar" ungefär.

Trots att Tren de la Costa är en stor, stor turistfälla, så var det inte en enda person som klev av tåget just i Olivos. Vi själva hamnade där av en slump för att vi från början klivit på fel tåg, och därför inte kunde ta kusttåget från startstationen. Oflyt blev flyt, och utan att överdriva så var den där stationen ett av mina allra bästa fynd i hela Buenos Aires. OM ni har vägarna förbi - inte bara nästa helg utan någonsin - så måste ni stanna där. Dvs om ni som jag romantiserar kring gammal metall, mönstrade taknockar, asgott kaffe och söndagssoftande argentinare.




En Gin rummy på det.


Kaféägare inom kort. Här nöjd av tanken.


KOM HIT genom att antingen ta Tigre-tåget från Retiro till Olivos och gå fem fina kvarter till Estación Borges, eller ta Mitre-tåget från Retiro till Maipu, byta till Tren de la Costa och hoppa av vid Borges.

5 kommentarer:

  1. Hörru, kasta inte sten i glashus!
    (Puss)

    SvaraRadera
  2. Vad fint! Järnvägsstationer det gillar vi! Tänk om man ändå fick jobba där.

    SvaraRadera
  3. Gud, vad snygg du är på bilden, Mary! Och jag läste söndagsdoftande argentinare och tyckte det lät fint det med.

    SvaraRadera
  4. Dani, vi kan starta och sälja stekta tomater?

    Och smickrare Anna! Och jag håller med. Kan inte heller läsa nåt annat. Men båda håller fint!

    SvaraRadera