8 mars 2011

En eftermiddag med Jesus


"Tierra Santa is almost too strange for words. This is the place where visitors can, “visit Jerusalem in Buenos Aires all year!” From the sand covered alleys, 18 meter high mechanical Jesus (resurrected for your viewing pleasure every 30 minutes!), to grubbing down in the Baghdad Café, the world’s only religious theme park really delivers."

Läser man det här en lördagsförmiddag när man försöker komma på något att göra, då tvekar man inte.


Här hänger de, grabbarna.


Utsikten över Jerusalem.


Tittade man åt andra hållet så såg man det här! Vi har googlat "swimmingpool BA" i veckor, och plötsligt en dag när man tar en promenad på Golgata så bara är den där. Dit åkte vi för övrigt idag. Det var fint att ta ett dopp.


Är det themepark så är det.


Varje timme kunde man se showen Den sista måltiden. Dockorna kunde röra på sig, var i naturlig storlek och kunde prata, så det kändes i princip som att man var med när det verkligen hände...


Peace.


Kalles nästa profilbild.


Ett 2000 år gammalt fyllo.


Och så parkens höjdpunkt. En gång i timmen återuppstod Jesus ur det här berget till tonerna av "Haalleluja, halleluja". Det låter kanske som världens konstigaste sak för er, men efter att ha sett honom födas, bära kors, äta, sitta på åsnor och heala sjuka i en och en halv timme kändes det här bara helt naturligt.


3 kommentarer:

  1. alltså... jag saknar ord. Detta är 1000 gånger sjukare än att tända på Kalle som Fabio. Och än värre: det är På Riktigt - inte en dröm. eller var det det? En fantastisk, surrealistisk dröm. Men alla fotona? ALLA FOTON

    Det blir en "Like" på det

    SvaraRadera
  2. 18 meter high mechanical Jesus (resurrected for your viewing pleasure every 30 minutes!)

    Vi har googlat "swimmingpool BA" i veckor, och plötsligt en dag när man tar en promenad på Golgata så bara är den där

    (Det är för övrigt ganska obehagligt hur bra du passar som romersk soldat, Maria!)

    SvaraRadera
  3. Haha, jag vet. Du borde komma hit! Tierra Santa och Hoppets stjärna skulle kunna utföra stordåd tillsammans!

    SvaraRadera